Office specialistenVBA Consultants

experts4office welkom bij de MS office expert van Nederland Werkwijze     MS Excel    MS Access    MS Word    Tarieven    Over ons     Contact

Waarom Access?

Paul van Tol is een ervaren VBA Access specialist. Al bijna 20 jaar houdt hij zich bezig met VBA. Daarnaast is hij ook docent Access en Excel.

Wat is VBA?

“Met VBA (Visual Basic for Applications) kan je toepassingen in de Microsoft Office applicaties, zoals Word, Excel en Access automatiseren en uitbreiden. Extra functies kunnen worden geprogrammeerd. Taken die normaliter handmatig worden gedaan zoals het overtypen of kopiëren van adressen kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd. VBA is een volwaardige programmeertaal.”

Wat is Access?

“Access is een database applicatie van Microsoft. Het biedt de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te koppelen aan een database." 

Wat kan je met VBA Access?

“MS-Access is in alle vakgebieden toe te passen. Zo kan een importeur een forecasting database gebruiken, een bank een product/opbrengsten database en een dienstverlenend bedrijf een projectadministratie. De eindgebruiker krijgt een dashboard (front end) te zien met gegevens en overzichten. Voor al deze toepassingsgebieden kan Access met behulp van VBA vele malen krachtiger en sneller gemaakt worden.”

Wat is de grote kracht van Access?

“Access is goedkoper dan de grotere databases en toegankelijker en gemakkelijker om mee te werken. Je kunt het koppelen aan bijvoorbeeld SharePoint en grotere databases, zoals SQL.”

Wat is de tegenhanger van Access?

“VB is de grote broer van Access. VBA is puur voor de Office applicaties. Access heeft echter wel een limiet van 4GB. Toch kan je in grotere omgevingen ook gebruikmaken van Access. Je kunt het dan koppelen aan bijvoorbeeld een database zoals SQL.”

Heb je Access wel eens verkeerd toepast zien worden?

“Ja, wat ik vaak zie is dat er dingen gemaakt worden in Excel, die eigenlijk in Access zouden moeten staan. Excel is toegankelijker voor eindgebruikers en het zit standaard in Office. Als je Access wilt gebruiken moet je het erbij aanschaffen en daarnaast heb je ook kosten voor licenties.”

Wat is volgens jou de toekomst van Access?

“Met de versie van 2003 dacht ik dat het Access verhaal ten einde zou lopen, maar met de laatste, juist uitgebrachte versie zie ik een positieve ontwikkeling. Access 2010 is gericht op webapplicaties. Het gaat met zijn tijd mee en zal daarom dus nog steeds populair blijven.”

 

Microsoft heeft 16 juli 2012 een nieuwe versie van Office onthuld: Office 2013. Deze versie richt zich op de cloud, touchscreens en Windows 8. Ook is het mogelijk om een abonnement af te sluiten of Office on Demand waarmee het softwarepakket op een willekeurige pc met internetverbinding gestreamd kan worden.

Wilt u ook binnen enkele dagen beschikken over een VBA (Word, Excel, Access) specialist? Neem dan nu contact met ons op."Al onze specialisten hebben minimaal 5 jaar ervaring
in VBA ontwikkeling, senior ontwikkelaars dus"
Dan merk je pas wat er allemaal mogelijk is!


Experts review Access
Wij werken onder andere voor:


Experts4Office is een handelsnaam van Capwell bv | Copyright 2000-2018
De beste experts in Microsoft Excel  | MS Access   | MS Word   | MS Powerpoint   | Outlook